Mistrovství Moravy a Slezska ve znamení osobních rekordů

Tři medaile a několik osobních rekordů si přiváží členové RESSY Teamu z halového MMaS, které se konalo ve vítkovické hale.

Nejúspěšnější byla Kateřina Resslerová, která získala dvě stříbrné medaile. První získala v dramatickém a vyrovnaném závodě ve skoku dalekém, kde si vylepšila posledním pokusem své osobní maximum na 5,50m. Ani to však bohužel nestačilo na vítězství, protože posledním pokusem celé soutěže ji olomoucká Lucie Zlatníková přeskočila o pouhý jeden centimetr a připravila ji tak o zlato.  Bezprostředně po dálce se Kačka přesunula na dráhu, kde na 60 metrech překážek nestačila jen na opavskou Petru Harasimovou a časem 9,44s získala druhé stříbro.

Další a tentokrát bronzovou medaili si odvezl z Ostravy Nikolay Romanchenkov. Ten se poprvé v dorostenecké kategorii postavil na start rozběhu na 60m překážek. Bez větších problémů postoupil do finále a tam následně vybojoval třetí místo v osobním rekordu 8,49s. Kolja startoval ještě na trati 200m, kde si také vylepšil osobní maximum na 23,58s a obsadil tak celkové páté místo.

Ve sprintech se prosadili Vít Jánoš a Jan Smělík, kteří se oba probojovali do finále na hladké šedesátce, kde si Honza výrazně vylepšil svůj osobák na 7,48s. což stačilo na šesté místo. Oba později startovali také na dvoustovce. Víťa běžel poprvé pod 24s a posunul hranici svého osobáku na 23,95s a Honza si také vylepšil svůj nejlepší čas na této trati na 24,50s.

Na trati 400m se představil Jakub Majerčák, který i přes drobné zdravotní potíže zaběhl výborný čas 52,55s a tím vybojoval páté místo.

Ve skokanských disciplínách startovala Šárka Polášková. Ve výšce s trochou zklamání obsadila čtvrté místo výkonem 153cm. Vše si ale vynahradila v trojskoku osobním rekordem 10,76m díky kterému obsadila konečné páté místo.

Print Friendly, PDF & Email
Příspěvek byl publikován v rubrice Ressler Ivan a jeho autorem je I. R.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *