Finále Čokoládové tretry ovládl Jan Ressler

Po necelých dvou měsících skončila „čokoládová“ šnůra. Na start se v 16 moravských městech postavilo téměř 5300 dětí. Na závody dohlížely legendy světové atletiky.  Seriál běžeckých závodů teď vyvrcholil finále během Zlaté tretry Ostrava.

„Čokoládová tretra má letos padesát pět let. Je to nejstarší a nejmasovější dětský běžecký závod v České republice. Hlavním patronem akce je v posledních letech oštěpařský šampion a ředitel sesterské Zlaté tretry Ostrava Jan Železný. Možnost běžet ve finále před vyprodaným hledištěm a televizními kamerami během Zlaté tretry Ostrava je výjimečným motorem pro děti, rodiče i místní pořadatelské oddíly. Během letošního ročníku závodilo přesně 5276 dětí, což je výjimečné,“ řekl Oldřich Zvolánek, technický ředitel akce.

Mezi finalisty, kteří si vítězstvím v regionálních kolech zajistily možnost zazávodit si na nově zrekonstruovaném atletickém stadionu ve Vítkovicích se zařadili i zástupci Uherskohradišťské atletiky  Jana Polášková a Honza Ressler. Jana se představila na trati 200 m, kde obsadila 4. místo. Úspěšnější byl Honza, který nedal svým soupeřům  šanci a jasně zvítězil na 100 m trati, když jako jediný pokořil hranici 15 s. a jeho čas 14,69 je v devíti letech obdivuhodný.

Print Friendly, PDF & Email
Příspěvek byl publikován v rubrice Ressler Ivan a jeho autorem je I. R.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *