Excelentní výsledek uherskohradištského družstva dorostenek !!!

Týmu hradištských dorostenek se podařil v 1. kole dorostenecké soutěže družstev, které se konalo v Břeclavi, vskutku husarský kousek. Početně slabý tým,  opírající se o několik silných individualit, dokázal ve 12 lidech, porazit všechny moravské týmy, kterých nakonec do soutěže nastoupil neuvěřitelný počet 14 družstev !!!!

Kostru úspěšného týmu tvoří loňské dorostenek „prvoročačky“, které to vloni dotáhly až do pražského finále, ve kterém obsadily vynikající 5. místo. Po prvním kole se jeví, že by si děvčata loňský úspěch ráda zopakovala  a našlápnuto mají vskutku parádně.

O nečekané, ale překvapivé vítězství se nejvíce zasloužily svěřenky trenérů Ivana Resslera a Jaroslava Vlčka, které získaly celkem  93 z celkového počtu 154 bodů.

Největší bodový zisk přinesly Kačka Vávrová  a Mária Šimlovičová, které zvítězily shodně ve dvou disciplínách a rovněž ve štafetě.

Kačka nenašla přemožiteku v běhu na 100 m, kde dosáhla vynikajícího času 12,26 s a taktéž její premiéra na 300 m překážek dopadla na jedničku. Kačka zvítězila velice kvalitním časem 44,55 s a úvahy o její budoucí specializaci tak nabývají jasnějších obrysů.

Pozadu nezůstala naše slovenská akvizice Mária Šimlovičová, která zvítězila časem 25,78 s na dvoustovce a taktéž při svém premiérovém startu na čtyřstovce, kde po opatrnějším začátku běžela  těsně pod 60 sekund.

Dívkou, která přinesla třetí největší bodový zisk, byla svěřenka trenéra Jiřího Brázdila, která bezkonkurenčně zvítězila v trojskoku kvalitním výkonem 12,01 m, stříbro přidala v dálce a také byla členkou „B“ štafety, která doběhla na hezkém 4. místě. Terezka přinesla družstvu 21,75 bodů a i ona má lví podíl na fantastickém výsledku celého kolektivu.

Skvěle bojovala Kačka Resslerová, která byla členkou vítězné „A“ štafety která zaběhla solidních 50,01, na dlouhých plotech doběhla hned za Kateřinou Vávrovou v čase 46,23 s a ještě přidala překvapivé 3 místo a dalších 8 bodů do sbírky ve skoku dalekém za 524 cm !!!

Na medailovou pozici ještě dosáhly kladivářky Natálie Zelinková,  která skončila výkonem 38,37 , druhá a třetí místo obsadila výkonem 37,32 m  Aneta Maňásková …

Ve výšce se neztratila Šárka Polášková, které stačil výkon 155 cm na hezké 3 . místo a 8 bodový zisk.

Hradištská děvčata nedělním výkonem skvěle navázala na loňský úspěch a tento kolektiv má rozhodně potenciál jej  zopakovat i v letošním roce !!

Pokud i za 14 dnů při druhém kole v Třinci předvede tým stejně bojového ducha jako v kole prvním o jejich úspěchu nemůže být pochyb !!!

Pořadí závodnic podle bodového zisku:

1.-2..Majka ŠIMLOVIČOVÁ, Kateřina VÁVROVÁ 24,75 b, 3. Tereza BRÁZDILOVÁ 21,75, 4. Kateřina Resslerová 19,75 b, 5. Štěpánka Kolářová 12,75 b, 6.Šárka Polášková  11 b, 7.Natálie Zelinková 9 b, 8.Aneta Maňásková 8 b,  9.Aneta Fridrichová 6 b, 10. Karolína Vlčková 7,75 b, 11.Eva Švehláková 6,75 b, 12. Sabina Kusáková 1,75 b

Kompletní výsledky ZDE

J.V. 11.5.2015

Print Friendly, PDF & Email
Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené, Vlček Jaroslav a jeho autorem je J.V.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *