Mezistátní utkání dorostu i s atlety Slovácké Slavie

Tomáš Zajíc a Jakub Kunt byli nominovaní na dorostenecké mezistátní utkání, které se konalo 9.6. 2018 ve slovinské Ptuji, Tom Zajíc v běhu na 400 m a byl zařazen také do štafety, Kuba ve výšce. Oba tak svou účastí navázali na loňskou účast Kuby Majerčáka, Kolji Romanchenka, Blanky Tomáškové a Karolíny Klišíkové na mezistátku v Maďarsku .

Jako první, šel těsně po sobotním poledni, do boje Tom Zajíc na 400 m. A ukázal, že si reprezentační dres zaslouží. Doběhl druhý v čase 49.61 s, když nestačil pouze na vítězného Molnara z Maďarska.

Krátce před 13 hodinou vstoupil do soutěže výškařů Kuba Kunt. Začal na 185 cm a až do 198 cm postupoval soutěží bez zaváhání. Proto si mohl dovolit vynechat následující výšku 200 cm. Na 202 cm po jedné opravě své vedení ztratil. Na 204 cm Kuba uspěl až na třetí pokus, který ale znamenal nejen vítězství v soutěži, protože Maďar Török třikrát shodil, ale také splnění „A“ limitu na červencové ME dorostu v Györu. To ale nebylo všechno! Kuba povzbuzen splněním limitu v soutěži pokračoval, a na první dobrou skočil 206 cm! A aby toho nebylo málo, na další postupné výšce 208 cm uspěl napotřetí zase, čímž s zlepšil osobák o rovných 6 cm!!!

Na závěr programu nastoupil Tom Zajíc jako finišman do štafety. Při startu jej lehce limitovala pobolívající achillovka, ale repre dres tyto bolístky tlumí. Po velmi vyrovnaném průběhu štafety 100-200-300-400 m doběhl Tom o jedinou setinku sekundy druhý! Mohl si tak pověsit na krk již druhou stříbrnou medaili.

Při závěrečném účtování rozhodlo při soutěži kluků jen půl bodu o tom, že ČR skončila druhá za Maďarskem. Holky týmovou soutěž vyhrály.

Borci gratulace!!!

 

Print Friendly, PDF & Email
Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je P. K.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *