Memoriál Květoslava Tichavského

V poslední době se stává již pomalu tradicí, že co start Blanky Tomáškové, to zlepšení oddílového rekordu. A ne jinak tomu bylo i v sobotu. Kolem 15 hodiny v koulařském sektoru se Blanka zapsala do historie hradišťského klubu jako první žena, která pokořila 4 kg koulí 14 metrovou hranici!!! Na vítězství to, stále ještě juniorce a čerstvé absolventce zlínského Gymnázia, nestačilo, což ji ale o radost nemohlo připravit. Zvítězila Gabriela Pallová z Vítkovic, výkonem 14.48 m. V koulařském kruhu se dařilo i žákům Slovácké Slavie, když Eliáš Urban své náčiní poslal do vzdálenosti 11.90 m a Natálka Nagyová do vzdálenosti 10.45 m a oba si utvořil osobní rekordy. Mezi dorostenci zvítězil břeclavský Karel Šula výkonem 16.42 m, což je pro něj také osobní maximum. Mezi muži zvítězil domácí Miroslav Břustek výkonem 13.06 m. Blanka Tomášková si ale vychutnala vítězství v kladivu, kde zvítězila výkonem 51.41 m, před parťačkou Kájou Klišíkovou (47.55 m). Ta zvítězila v týdnu nad maturitní komisí a je také čerstvou absolventkou Gymnázia. Blanka poté ještě ovládla hod diskem, výkonem 44.42 m před Kájou Klišíkovou (30.95 m). Diskařský kruh byl úspěšný i pro Eliáše Urbana (32.55 m) i Natálku Nagyovou (31.27 m), kteří si svými výkony stanovili nové osobní rekordy. Trenér Jan Horák měl tedy hned několik důvodů k velké spokojenosti.

V hlavní memoriálové disciplíně na 100 m mužů byl až do čtvrtka ve hře start nejrychlejšího muže České republiky Zdeňka Stromšíka. Ten si ale právě ve čtvrtek zaběhl limit na Univerziádu v Neapoli , tak se s trenérem Vlčkem rozhodli v letošní nabité sezóně Memoriál vynechat. V závodě zvítězil vítkovický Jan Vácha, časem 11.00 s před domácím Adamem Běhávkou (11.11 s) a Filipem Klvaňou z Kroměříže (11.14 s).

Dalším vrcholem odpoledne byl závod oštěpařů, kde byla i velmi solidní konkurence. Kroměřížský oštěpař Dominik Sokola, který za Slováckou Slavii hostuje v ligových utkáních, měl hlavní konkurenty ve slovenských závodnících Ondreji Bartoňovi a Petriku Michalcovi. Dominik svým oštěpem úspěšně odstřeloval 70 m hranici a jeden svůj pokus dokonce poslal 62 cm za 72 metrů, čímž si stanovil svůj nový osobní rekord.

Ve výškařském sektoru se sešli skokané, kteří mají svá osobní maxima vysoko nad 2 metry. Zvítězil Tomáš Zeman ze Stavbáru Nitra výkonem 206 cm před Markem Peřichem ze Spartaku Praha 4, který si vylepši osobní maximum na 203 cm. Domácí naděje Jakub Kunt se ve výškařském sektoru stále trápí a 188 cm stačilo na 5. místo.

Poslední memoriálovou disciplínou bylo 800 m mužů. Na této trati zvítězil o těsném souboji Petr Žďára z Kroměříže (1:55.08) před Jakubem Grégrem ze Šternberku (1:55:55). Oběma v patách doběhl na třetí pozici svěřenec Ivana Resslera Tomáš Habarta v osobním rekordu 1:56.40 min.

Všem závodníkům gratulujeme k dosaženým výkonům a všem, kteří pomohli 1. ročník Memoriálu Květoslava Tichavského uspořádat, děkujeme a budeme se těšit v příštím roce.

FOTO: https://www.zonerama.com/atletikauh/Album/5349151

Výsledky : https://online.atletika.cz/vysledky/39787

Print Friendly, PDF & Email
Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je P. K.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *