MMaS – limit na ME U20 do Švédska, oddílový rekord a 13 medailí

Nelze začít jinak, než tím, co se stalo až odpoledne. Tom Zajíc se po dohodě s trenérem Ivanem Resslerem rozhodl, že si opět zkusí svou 400 m trať opepřit překážkami. Do rozběhu se s ním postavil i po zranění se vracející Kojla Romanchenkov. Tom začal velmi sebevědomě. Až do cíle před sebe nikoho nepustil a v cíli se při pohledu na čas velmi radoval, což bylo podezřelé i zlínskému šéftrenérovi SCM, který ihned začal listovat v limitářských tabulkách, kde se dověděl, že Tom zaběhl „B“ limit na červencové Mistrovství Evropy U20 do švédského Boras. Velká gratulace!!!

Za Tomem na 4. místě doběhl Kolja Romanchenkov, který byl spokojen hlavně s tím, že jej po zranění nic nelimitovalo a může se mezi učením na maturitu vrátit k plnému tréninku.

Dalším pozoruhodným výkonem dne bylo vystoupení Blanky Tomáškové v kouli juniorek. V soutěži hned dvakrát posunula své osobní maximum a tím stanovila i nový oddílový ženský rekord na 13.80 m. Blanka získala zlato ještě v kladivu, které bylo podpořeno stříbrem Káji Klišíkové. Blanka startovala ještě v disku a tam získala stříbrnou medaili.

Hned tři tituly Mistra Moravy a Slezska vybojoval Kuba Kunt ve skokanských disciplínách (dálka, výška, trojskok). Dále se mistrem stal Tom Habarta na 3000 m, když v závodě odvedl skvělý taktický výkon. Po celou dobu se držel v na druhém místě a 200 m před cílem nasadil k trháku, na který nikdo nestačil.

Dalšími našimi medailisty byli stříbrní Kubík Majerčák na 400 m a Ondra Buráň v dálce a bronzoví Adam Běhávka na 100 m a Simča Vydržalová na 1500 m. Ta si bronz opravdu zaslouží, protože na něj čekala celý den. Dopoledne odběhla náročných 800 m, kde doběhla na 4. místě a na start 1500 m musela čekat až do 18.30 hod.

Smolaři dne byla mužská štafeta Buráň, Majerčák, Zajíc a Běhávka, kteří byli jedinou přihlášenou štafetou a brali by zlato, i kdyby jen doběhli. To ale není nic pro hradišťské bojovníky. K medaili chtěli i dobrý čas, a tak se v zápalu boje stalo, že si na jednom z úseků předali mimo území a byli diskvalifikováni.

Za zmínku rozhodně stojí i fakt, že o získaných 13 medailí se podělilo hned 9 našich atletů. Ostatní ale bojovali také naplno a v mnoha případech na hranicích osobních rekordů. Například Matěj Semančík absolvoval hned 3 vrhačské disciplíny, když si v disku vytvořil osobní rekord. Mezi diskaři byl i Robert Sklenář, který byl nejstarším účastníkem soutěže, což ale na výkonu nebylo vůbec znát a družstvo mužů tak může s jeho vrhačskými body počítat i letos.

Všem GRATULUJEME a přejeme hodně zdraví do sezóny.

FOTO : https://www.zonerama.com/atletikauh/Album/5298104

Kompletní výsledky : https://online.atletika.cz/vysledky/39852

Print Friendly, PDF & Email
Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je P. K.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *