Mistrovství Evropy U18 Györ 2018

Na evropském dorosteneckém vrcholu v maďarském Györu se představili i dva atleti Slovácké Slavie Uh. Hradiště.

Tom Zajíc a Kuba Kunt odjeli s reprezentační výpravou do Maďarska již v úterý 3.7. 2018. Do závodění se dal jako první Kuba, který se do Gyoru kvalifikoval ve výšce a dodatečně i trojskoku. Ve čtvrtek v podvečer nastoupil nejprve do kvalifikace výšky, kde byl kvalifikační limit stanoven na 210 cm. Nakonec pro postup do 12 členného finále stačilo skočit na první pokus 200 cm, což se ale Kubovi nepodařilo. Skončil na 196 cm, což bylo pro Kubu velké zklamání, které se po hodině promítlo i do kvalifikace trojskoku. Tady měl Kuba pouze jeden platný pokus 13.79 m, který na postup do finále také nestačil.

Tom Zajíc se do Györu kvalifikoval na 400 m. Jeho závod měl být nejprve tříkolový (rozběh, semifinále a finále), ale protože se na místě neprezentovali všichni závodníci, tak Tom běžel v pátek večer rovnou semifinále, kde byl nasazen do nejméně výhodné první dráhy. Navíc se v pátek na celý den nad Györem zatáhla obloha, celý den pršelo a v první dráze byly viditelné kaluže vody. I tak se Tom pral statečně a časem 50 s rovných obsadil v běhu 7. místo. Na postup do finále to ale nestačilo. Celkově Tom obsadil na Mistrovství Evropy 18. místo.

Tom Zajíc byl ještě i v původní nominaci na štafetu. Rozběh štafet se běžel v sobotu v poledne. Protože ale během soboty měli další čeští sprinteři na programu semifinále a finále svých běhů, tak čekal dárek v podobě účasti ve štafetě i na Kubu. Kuba startoval na úvodním 100 m úseku a Tom běžel 300 m. Kluci doplnění o Sebastiána Mertu (úsek 200 m) a Martina Kovácecha (400 m) nakonec doběhli do cíle na 4. místě v čase 1:58.70. Čekalo se ještě na výsledné časy druhého rozběhu, ale ten byl rychlejší, a tak štafeta do finále nepostoupila.

Print Friendly, PDF & Email
Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je P. K.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *