MČR dorostu a juniorů

Úspěšné vystoupení mají za sebou atleti Slovácké Slávie na mládežnickém Gigantu, který se uskutečnil tento víkend v Jablonci nad Nisou. Dvě zlaté, tři stříbrné a dvě bronzové, taková je sbírka medailí, které si výprava ze severu Čech přivezla. Když k tomu připočítáme ještě několik finálových umístění, musíme být opravdu spokojeni.  A jak jsme postupně získávali cenné kovy?

O první stříbro se hned na úvod Mistrovství postarala v kouli Blanka Tomášková, která nestačila pouze na jasnou favoritku vítkovickou Denisu Přečkovou a výkonem 14,38 m obsadila druhou příčku. V této disciplíně jsme měli ještě Terezu Řezníčkovou, které se však nedařilo a ze soutěže si neodnesla ani jeden platný pokus. Po kouli přišla na řadu naše parádní disciplína hod kladivem. Tady Karolína Klišíková s Blankou Tomáškovou nenechaly  nikoho na pochybách,že letos v kladivářském kruhu jasně vládnou. Titul vybojovala Kája, která si zároveň výkonem 58,75 m vytvořila osobní rekord. Druhou stříbrnou medaili vybojovala Blanka výkonem 56,29 m. V kladivu se v juniorské kategorii  představili také Patrik Šimeček, který vylepšil své osobní maximum na 51,69 m což mu stačilo na sedmou příčku a Bohumír Brhel,  který  byl výkonem 39,59 jedenáctý. První den mistrovství jsme měli možnost vidět ještě Erika Jelínka, kterému se po jasném postupu do finále na 110 m př. toto nepovedlo a po kolizi na páté překážce skončily jeho medailové ambice. Z rozběhů si s přehledem zajistili postup do nedělního finále Jakub Majerčák na 400 m (49,98 s.) , Nikolay Romanchenkov na 300 mpř. (38,73 s) a Erik Jelínek na 400 m př. (54,68 s.). Sítem rozběhů se naopak nepodařilo proklouznout Tomáši Zajícovi na 800 m, který po sympatickém výkonu skončil časem 2:01,28 min. v rozběhu pátý a to na postup nestačilo. Finálovou osmičku si naopak v oštěpu dorostenek vybojovala Tereza Řezníčková novým osobním rekordem 39,05 m. V dálce předvedl vyrovnanou sérii na úrovni svého maxima Jakub Kunt, kterému výkon 654 cm stačil v silné konkurenci na výborné sedmé místo.

Druhý den opět začali vrhači. V diskařském sektoru se nejdříve představily dorostenky. Blanka Tomášková bohužel netrefila pořádně ani jeden ze šesti pokusů a tak skončila zklamaná bez medaile na čtvrtém místě výkonem 36,47 m. Kája Klišíková byla dvanáctá (28,33 m). Nedařilo se ani Patriku Šimečkovi , který obsadil stejně jako Karolína  12. místo (36,02 m). Potom přišly na řadu finálové běhy, kde jsme měli medailové ambice. První zaklekl do bloků Nikolay Romanchenkov na 300 m.př.. Ještě na začátku cílové rovinky se zdálo, že si běží pro bronz, ale v závěru nestačil na dva závodníky Slávie Praha a bylo z toho nakonec páté místo v čase 39,82 s. Škoda, že Kolja nezopakoval výkon z rozběhu který by mu na medaili stačil. To co nepovedlo  Koljovi  povedlo se Eriku Jelínkovi. Ten předvedl krásný souboj o druhé místo s pardubickým Adamcem, který nakonec na šachovnici sice prohrál, ale se třetím místem byl po nepovedené stodesítce spokojen. Krásný zážitek přinesl finálový běh dorostenců na 400 m. Výborným finišem v něm zvítězil Jakub Majerčák, když ještě na začátku cílové rovinky ztrácel na vedoucího Eliáše Urbana bezmála čtyři metry. Časem 49,25 získal mistrovský titul a již potřetí letos přepsal hodnotu vlastního i oddílového rekordu. Ve stejné době se ve výškařském sektoru rozhodlo na výšce 193 cm o bronzové medaili Jakuba Kunta, který všechny výšky zdolal na první pokus a zaslouženě získal třetí místo. V trojskoku juniorek jsme měli dvojí zastoupení. Finálovou účast a osmé místo si vyskákala po zranění Tereza Brázdilová v letošním nejdelším výkonu 11,64 m. a na 10. místě skončila Šárka Polášková osobním rekordem 11,25 m. O krásnou tečku na závěr se ve stejném sektoru postaral opět Jakub Kunt, který v trojskoku dorostenců obsadil druhé místo, výborným výkonem 14,39 m , kterým si vytvořil osobní rekord jehož hodnota byla doposud 13,54m.

Všem závodníkům a trenérům patří velká gratulace a poděkování za výbornou reprezentaci oddílu.

Print Friendly, PDF & Email
Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je I. R.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *