2.kolo soutěže družstev juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek

V sobotu 20.5. proběhlo ve Vítkovicích druhé kolo soutěže družstev mládeže. Atleti Slovácké Slávie měli zastoupení ve všech čtyřech kategoriích. Nejlépe se dařilo dorostenkám, které obsadily celkově čtvrté místo. Nejhodnotnější výkony předvedly v kladivářském sektoru Blanka Tomášková a Karolína Klišíková, které se obě dostaly za 56 metrů. Holky kralují českým průběžným tabulkám v této disciplíně. Podle slov trenéra Jana Horáka mají obě na to, aby pokořily 60 metrovou hranici což je limit opravňují ke startu na MS v Keni. Mezi juniorkami se dařilo nejvíce Majce Šimlovičové, která byla druhá na 100m za 12,39 s. a třetí na dvoustovce 25,27 s. V trojskokanském sektoru se Šárka Polášková dostala opět za 11 metrovou hranici, když výkonem 11,20m zaostala pouhý 1 cm za svým osobním maximem. Dorostenecké kategorii dominovaly výkony svěřenců Ivana Resslera. První místo Jakuba Majerčáka v běhu na 400m, který se časem 49,74 s. dostal poprvé pod hranici 50 s. a překonal tak letitý oddílový rekord Luboše Nádvorníka z roku 1973. Druhé prvenství pak vybojoval Nikolay Romanchenkov v běhu na 300 m př., kterého osobní rekord  38,68 s. katapultoval do čela průběžných českých tabulek. Spokojený mohl být i trenér Jiří Brázdil s výkony Jakuba Kunta, který k prvnímu místu v trojskoku 12,96 m přidal ještě druhé v dálce 632 cm a získal tak pro družstvo nejvíce bodů. Z tréninkové skupiny Květoslava Tichavského si vesměs všichni na krásném Vítkovickém stadiónu vytvořily osobní rekordy. Nejvíce se dařilo Simoně Vydržalové, která byla třetí na 800 m a zlepšila své maximum bezmála o 4 sekundy. Stále se lepšící Tomáš Zajíc bral body na čtyřstovce a spolu s Matějem Vencelem, Jakubem Majerčákem a Koljou Romanchenkem zvítězil ve štafetě 4 x 400m. Mezi juniory byl nejpilnějším sběratel bodů Patrik Šimeček spolu s Bohumírem Brhelem.

Body – závodníci:

Dorostenky: Tomášková 31, Stachová 18, Klišíková 15, Vydržalová 12, Řezníčková 8, Polášková K. 6,5
Juniorky: Šimlovičová 17, Polášková Š. 14, Rizmanová 9
Dorostenci: Kunt 20, Majerčák 19, Romanchenkov 15, Helmich 9, Zajíc 3, Vencel 1, 4 x 400m Zajíc, Majerčák, Vencel, Romanchenkov 11
Junioři: Šimeček 16, Brhel 10, Bárta 4, Smělík 2

Výsledkový servis na: www.atletika.cz

Print Friendly, PDF & Email
Příspěvek byl publikován v rubrice Ressler Ivan a jeho autorem je I. R.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *