Loučení s žákovskou kategorií v oddílovém rekordu

Jako již tradičně se koncem roku koná mezikrajové utkání družstev, což je poslední závod pro starší žáky před odchodem do dorostenecké kategorie. Letos se všech čtrnáct krajských výběrů utkalo v pražské Stromovce. V nominaci hochů nemohli chybět také svěřenci trenéra Ivana Resslera, kteří se velkou měrou podíleli na výborném třetím místě družstva žáků.

Nejlépe se dařilo překážkáři  Nikolay Romanchenkovi, který pro družstvo získal 17 bodů a stal se tak druhým nejlépe bodovaným závodníkem z celého startovního pole. Devět bodů si připsal za druhé místo v běhu na 60 metrů překážek, kde si časem 8,33 s. vytvořil nový osobní rekord a zároveň překonal deset let starý oddílový rekord současného českého reprezentanta Martina Mazáče, který měl hodnotu 8,47 s.  Dalších osm bodů Kolja přidal v dálce, kde bral za výkon 616 cm třetí místo a nechal za sebou celou řadu výborných dálkařů specialistů.

Skvělý výkon na 300 m předvedl také v pohodě běžící Jakub Majerčák, který si časem 37,57 s. vytvořil absolutní osobní rekord a jeho páté místo a šest bodů bylo vyjma trenéra pro všechny velkým překvapením. Jakub dokázal, že v sobě má velký potenciál a věřím, že se od něho do budoucna dočkáme parádních výkonů.

Třetím zástupcem RESSY Teamu byl Vít Jánoš, který se představil v nejkratším sprintu na 60 m. V silné konkurenci mu chyběly dvě setiny k postupu do finále A. Jako první nepostupový potvrdil roli favorita v béčkovém finále, které vyhrál ve shodném čase z rozběhu 7,44 s., čímž si vyrovnal své osobní maximum a na konto družstva připsal další dva cenné body. Společně s Jakubem byl ještě členem závěrečné smíšené štafety na 6 x 200 m, která obsadila páté místo.

Vzhledem k tomu, že jsme šli závody z plné přípravy jsou výkony kluků obdivuhodné a spokojenost trenéra na místě. Pokud budou všichni zdrávi máme se v halové sezoně na co těšit.

 

Print Friendly, PDF & Email
Příspěvek byl publikován v rubrice Ressler Ivan a jeho autorem je I. R.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *