Výborný start Ressy teamu do atletické sezóny

Skvěle vykročili do nastávající atletické sezóny svěřenci trenéra Ivana Resslera. Při prvním ostrém startu na Hradišťských memoriálech zaběhli všichni svá osobní maxima a svými výkony se zařadili na přední místa průběžných republikových tabulek. Výborným časem 13,83 s. a jasným vítězstvím se na 100 m př. představil žák Nikolay Romancenkov. Ten ještě přidal 2. místo v běhu na 300 m v osobním rekordu 37,86 s. Rychlejší byl na této trati pouze jeho tréninkový kolega Jakub Majerčák, který si skvělým výkonem 37,68 s. utvořil osobák o více jak dvě sekundy a udělal tak radost nejenom sobě , ale i trenérovi. Pouze o málo silnější podpora větru připravila o osobní maxima v nejkratším sprintu na 60 m žáka Víta Jánoše (7,39 s.) a na trati 100 m dorostenku Kateřinu Resslerovou, která se poprvé v kariéře dostala pod hranici 13 sekund na 12,93 s. Kačka si spravila náladu na dvojnásobné trati, kde ve své kategorii opět zvítězila a tentokrát již z povolenou podporou větru zaběhla osobák 26,40 s.

V úterý čekalo žáky první kolo soutěže družstev, na kterém svými výkony přispěly k jasnému prvenství hradišťského AC. Nejhodnotnější výkon předvedl Nikolay Romanchenkov na 200 m př. když jeho čas v silném protivětru 27,55 s. je zatím nejrychlejší v republice. Pro žáky byly tyto dva závody nominačními na letní Olympiádu dětí a mládeže, která se bude konat v polovině června v Plzni. Ke spokojenosti trenéra si všichni tři jeho svěřenci zajistili účast na této vrcholné žákovské akci v letošním roce a určitě nebudou bez ambicí na medilová umístění.

Print Friendly, PDF & Email
Příspěvek byl publikován v rubrice Ressler Ivan a jeho autorem je I. R.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *