Medailová žeň atletů na Mistrovství Moravy a Slezska

Skvělý víkend mají za sebou atleti Slovácké Slávie. Nejprve se v pátek na Mistrovství ČR ve vícebojích představila dorostenka Kateřina Resslerová, která zde dokázala, že patří mezi nejvšestrannější atletky ve své věkové kategorii. Po výborně rozjetém pětiboji, kdy si zlepšila svá osobní maxima na překážkách (výborných 9,14 s.), v dálce a kouli, ji o lepší než 10. místo připravil díky nachlazení pomalejší čas na osmistovce. I přesto si vylepšila svůj osobní rekord v celkovém součtu o téměř 80 bodů na 3 116b.

Na její úspěšné vystoupení navázali i další členové tréninkové skupiny Ivana Resslera v sobotu na Mistrovství Moravy a Slezska konaném v Bratislavě. Nejprve v nejkratším sprintu na 60 m nezaváhal dorostenec Jan Němeček a vyrovnaným osobním rekordem 7,18 s. potvrdil  roli favorita a s přehledem zvítězil. Pro zlato na překážkách si po náročném víceboji přijela do Bratislavy také Kateřina Resslerová. Výborné výkony předvedli také další sprinteři RESSY Teamu. Dařilo se žákům Nikolaji Romanchenkovi na 60m př.  když zaběhl těsně pod svým osobním maximem 8,80 s. za což bral 3.místo. Osobáky si připsali také Vít Jánoš na 60m 7,44 s. kde skončil shodným časem čtvrtý,  když o medailovém umístění rozhodla cílová fotografie. Vít se nakonec medaile přece jen dočkal, když na stopadesátce zaběhl další osobní rekord 18,12 s. který mu zajistil bronz. Bez medaile tentokrát zůstal jen Jakub Majerčák, který si však vylepšil svá absolutní maxima na všech krátkých tratích z nichž nejkvalitnější byla třístovka za 40,70 s. a čtvrté místo.

O tom , že se v současnosti sprintům v Uherské Hradišti daří přesvědčila také „vlčice“ Štěpánka Kolářová, která vyhrála dorosteneckou šedesátku výborným časem 8,03 s. a Patrik Kočenda třetím místem v kategorii mužů.

Pozadu však nezůstali ani dálkařky. Svěřenkyně trenéra Jiřího Brázdila zcela ovládly dálkařský sektor. Tereza Brázdilová zvítězila výborným výkonem 552 cm a na stupně vítězů ji ještě doprovodila třetí v pořadí Marie Škrdlíková za 529 cm. Tereza ještě přidala jedno zlato z trojskoku, kde si vytvořila velmi kvalitní osobní rekord 11,92 m. a přiblížila se tak na 8 cm k vysněné hranici 12 metrů.

Print Friendly, PDF & Email
Příspěvek byl publikován v rubrice Ressler Ivan a jeho autorem je I. R.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *