Výborný start do halové sezóny

Skvěle vykročili do letošní halové sezóny téměř všichni členové tréninkové skupiny Ivana Resslerra. Již před týdnem se poprvé v dorostenecké kategorii představil Johny (Jan) Němeček a zvítězil v Olomouci na 60 m ve výborném osobním rekordu 7,21 s, který ho řadí na druhé místo v aktuálních tabulkách ČR. Dařilo se i Kateřině Resslerové,  která si na stejné trati zaběhla osobák 8,29s. který ji stačil na třetí místo. Rozpačitý vstup do výškařského sektoru předvedla Šárka Polášková, které 150 cm sice zajistilo třetí místo, ale z výkonem jistě nebyla spokojena a v dalších startech to bude určitě lepší.

O týden později v pátek 16.1. se ve stejné hale konaly i první žákovské závody, kde se představili ve výborném světle i ostatní členové skupiny. Premiéru na 60 m překážek si odbyl Kolja Romanchenkov, který v rozběhu zaběhl výborných 8,77 s. Ve finále ho zradila technika překážek, čas z rozběhu nezopakoval a nakonec bral v silné konkurenci čtvrté místo. Příjemným překvapením bylo vystoupení Vítka Jánoše v běhu na 60 m. Hned v rozběhu si vylepšil své maximum na 7,46 s. které potvrdil následně ve finále (7,48 s.) což mu vyneslo 2. místo. Na stejné trati se dařilo i Koljovi, který po rozběhu za 7,71 s.(OR) do finále již nenastoupil a jeho místo v áčkovém finále zaujal Jakub Majerčák. Ten v rozběhu zaznamenal zlepšení od loňska téměř o půl vteřiny a časem 7,78 si vytvořil výborný osobní rekord a nakonec skončil čtvrtý. Časy Kolji na překážkách a Vítka na šedesátce je řadí shodně na páté místo v republikových tabulkách.

V sobotu vystřídali v olomoucké hale žáky opět dorostenci a zase jsme byli hodně vidět. Johny (Jan) Němeček  navázal na výborný výkon z posledních závodů a i když byl ve finále poražen Šimonem Hánou ze Zlína, časem 7,28 s. potvrdil výbornou formu. Po nezdařeném startu z minulého týdne se na 60 m trati konečně probudil i Honza Smělík a osobák 7,79s. mu vynesl druhé místo v C finále. Poprvé letos se na šedesátce překážek představila Kateřina Resslerová, která po nejrychlejším čase z rozběhů 9,39 s. nakonec ve finále obsadila 2. místo za 9,43 s. Takto rychle na překážkách ještě nikdy neběžela a zlepšení o víc jak 0,2 s. je příslibem do dalších závodů. Úspěšné vystoupení Kačka ještě podtrhla osobním rekordem ve skoku dalekém 522 cm a druhým místem.

Po výborném vstupu do halových závodů nezbývá než si přát dobře vyladit formu na vrchol halové sezóny, což jsou republikové šampionáty, kde nejsou svěřenci Ivana Resslera bez šancí na finálová umístění.

Print Friendly, PDF & Email
Příspěvek byl publikován v rubrice Ressler Ivan a jeho autorem je I. R.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *