Jan Němeček na Mistrovství ČR zaběhl oddílový rekord

Žákovská atletika má za sebou vrchol letošní sezóny. O tomto víkendu proběhlo v Plzni Mistrovství ČR. Představila se na něm i čtveřice borců z naší skupiny. A vystoupení to bylo velmi vydařené. Nejlepšího výsledku dosáhl Jan Němeček, který mezi sprinterskou elitou překvapil všechny své soupeře a ve finále obsadil skvělé 5. místo. Jeho cesta do finále začala druhým místem v rozběhu, kde běžel jednu setinu za osobním rekordem 7,36s. V semifinále si po boku největšího favorita a letos tabulkově nejrychlejšího Matěje Krska zajistil druhým místem přímí postup do finále. Časem 7,24 s. si vytvořil skvělý osobní rekord a zároveň  pokořil sedm let starý oddílový rekord Tomáše Vondráčka který měl hodnotu 7,28 s. Ve finále už se mu tento výborný čas nepodařilo zopakovat, ale páté místo za 7,30s. je vynikajícím úspěchem tohoto talentovaného závodníka, který se atletice naplno věnuje necelého půl roku. V neděli se Honza představil ještě v běhu na 150m, kde se mu také podařilo postoupit do finále, ve kterém nakonec časem 17,77 s. obsadil sedmé místo.
Druhým, kdo se představil v individuálním startu byl Kolja Romanchenkov, který potvrdil vzrůstající formu a na trati 200 m př. si v rozběhu vylepšil osobní rekord na 28,12s., který mu zajistil finálovou účast. Ve finále potom stlačil čas ještě o 0,07 s. na 28,05 s.  a jen škoda kolize na třech překážkách, která ho připravila o lepší než osmou příčku. I tak je ale finálová účast výborným úspěchem a příslibem do budoucna.
Těšil jsem se také na start naší skupinové štafety ve složení Vít Jánoš, Jan Smělík, Kolja Romanchenkov a Jan Němeček. Kluci byli nažhaveni a připraveni podat co nejlepší výkon. Bohužel se to nepovedlo a nezdar na poslední předávce připravil dobře rozběhnutou štafetu o naděje na pěkné umístění.

Print Friendly, PDF & Email
Příspěvek byl publikován v rubrice Ressler Ivan a jeho autorem je I. R.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *