Hradištské žactvo bylo v Ostravě na MMaS hodně vidět !!!

Uherskohradištské žákovské mládí se dere dopředu a bylo na nádherně rekonstruovaném stadionu v Ostravě- Vítkovicích pořádně vidět !! Dvojnásobnou moravskou šampionkou se stala Kačka VÁVROVÁ, která se zhostila role favoritky s bravurou sobě vlastní a zvítězila v běhu na 60 i 150 m a ještě přidala stříbro jako finišmanka stříbrné štafety. Její časy pak patřily do říše fantazie a na šedesátce jí dělily od českého žákovského rekordu nicotné 2 setiny sekundy !!!!! Nebýt protivětru o síle 1,1 m/s který subtilní Kačku srážel, rekord Kateřiny Čechové by padnul. O Kaččine skvělém výsledku se můžete dočíst ZDE.

Ale nezářila jenom Kateřina… Také svěřenka Ivana Resslera – Šárka POLÁŠKOVÁ, si domů veze 3 medaile, všechny v hodnotě stříbra. Šárka zaznamenala od jara ohromný výkonnostní vzestup a svou výkonností ve skocích horizontálních i vertikálních vyráží atletickým odborníkům dech. Zejména její výkonnost ve skoku vysokém snese ta nejpřísnější měřítka a Šárka už letos překonala letilý žákovský oddílový rekord Jany Jurgové, když v Šumperku zapsala neskutečných 176 cm. Včera potvrdila, že výkon ze Šumperku nebyl žádnou náhodou a před zraky reprezentačních trenérů této discpilíny skočila nádherných 173 cm, což jí přineslo zasloužené stříbro.

Také z dálkařského sektoru neodešla  tato mladá talentovaná atletka s prázdnou a za osobní rekord 545 cm to bylo opět druhé místo a titul moravské vícemistrně.

Kačka RESSLEROVÁ, vybojovala cenný moravský  bronz nad krátkými překážkami, když po suverénním postupu z rozběhu, doběhla ve finále na nádherném 3. místě v čase 15,83.

Neúspěch v dálkařském sektoru, kdy dlouhé skoky bohužel skončily přešlapem, odčinila Terezka BRÁZDILOVÁ na stopedesátce. Terezka si doběhla do cíle pro bronz v čase 19,86, což je čas vzhledem k podmínkám vynikající. Finalistky totiž srážel do kolen vítr na rovince o síle 3,2 m/s !!!!

Všechna 4 děvčata, která také budou reprezentovat Uherské Hradišti na LODM, pak nastoupila k závěrečné sprinterské štafetě a oddílový rekord 30,34 s se otřásal v základech. Holky si doběhly pro stříbro v čase 30,42 s a za oddílákem zaostaly o 8 setin sekundy. Nebýt nevyvedené poslední předávky, kdy Kačka Vávrová vyběhla příliš rychle a musela téměř zastavit a znovu rozbíhat, holky atakovaly hranici 30 sekund. Jen připomínám, že v loňském roce si na MČR pověsily na krk zlaté medaile děvčata z Olomouce za čas 30,57 s !!! Určitě bude smysluplné předávky přes prázdniny potrénovat, poněvadž děvčatům se nabízí ohromná šance na podzimním MČR žactva,které se koná v září.

Ve vrhačských sektorech se činili silní svěřenci Jendy Horáka.Dvě medaile v v ceně stříbra a bronzu vybojovala v hodu kladivem a v hodu diskem nadějná vrhačka Lucie GOLIÁŠOVÁ, která své náčiní hodila do vzdáleností 35,97 , resp 28, 40 m.

Dalšíí medaili pak získal rovněž ve kladivářském sektoru Bruno Houser, který 4 kg vážící nářadí hodil do vzdálenosti 35,40 a získal zasloužené stříbro, bronz si pak za výkon 34,62 m připsal rovněž v kladivu Bohumír Brhel .

Celkem jsem ve Vítkovicích získali 11 medailí (!!!) a to už tu dlouho nebylo. Je vidět, že se systematická trenérská práce začíná vyplácet a s příchodem nových trenérů Ivana Resslera a Jiřího Brázdila dostal oddíl novou infuzi do svých žil a zdá se, že má před sebou opět kapitolu, která by mohla být v jeho téměř 100 leté historii tou blyštivější.

Na medaile sice nedosáhli, ale tvrdě na ně útočili a výborných výsledků, často osobních rekordů dosáhli: Erik Jelínek 5. ve finále krátkých překážek, 4. na dlouhých,5. byla i Maruška Škrdlíková v dálce a taktéž si zaběhla skvělý osobní rekord na třístovce 43,28 s a v silné konkurenci skončila ne hezkém 6 místě., a nešťastně 2 x “ bramborový“ byl i Patrik Šimeček v hodu diskem a kladivem !!

Všem jmenovaným patří OHROMNÁ GRATULACE za skvělé výsledky a vzornou reprezentaci mateřského oddílu !!!

J.V. 10.6.2013

Print Friendly, PDF & Email
Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je J.V.. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *